Centrumondernemers Hoogeveen baat bij BIZ

09-10-2019

Ondernemers in het centrum van Hoogeveen betalen via de gemeente aan activiteiten en evenementen in de binnenstad. In de komende weken gaan zij beslissen wat er volgend jaar met deze zogenoemde BIZ (‘bedrijven-investeringszone’) gaat gebeuren.

“De BIZ is nodig om samen wat voor elkaar te krijgen”, aldus Janny Schenkel, samen met haar partner eigenaar van de Livera-winkel aan de Hoofdstraat. Janny is bestuurslid van stichting Centrummanagement Hoogeveen. “De BIZ zorgt voor structuur en collectiviteit. Dankzij de BIZ zijn de financiële middelen gegarandeerd.” Ze hoopt dat zoveel mogelijk collega’s dat ook zo zien. “Juist als winkelier is dat mijn overtuiging. Daarom zit ik behalve in het bestuur ook in de werkgroep evenementen. Uiteindelijk worden we er allemáál beter van. We hebben zo veel te bieden!”

“Evenementen en activiteiten trekken extra mensen naar het centrum. Pas als er mensen komen, kun je wat verkopen. Dan is het aan de winkeliers zelf om daar wat mee te doen. De herinrichting van de Hoofdstraat biedt nieuwe kansen. Een goed moment dus om ook naar onze evenementen te kijken. Dat betekent: wat al goed is versterken en tegelijk open staan nieuwe ideeën.”

WiltKracht verzorgt de coördinatie van de activiteiten in het centrum van Hoogeveen.

Wil je jouw ideeën ook graag realiseren? WiltKracht zorgt ervoor dat het voor elkaar komt. Neem contact op met Daphne van der Wilt, tel.: (0528) 522190, e-mail: daphne@wiltkracht.nl.  

Tekst: Johan! 

 

 

 

Deel:
Nieuwsoverzicht