Samen Sterk

De secretaresse denkt steeds meer mee

Inhoudelijker
Het vak is veel inhoudelijker geworden. Een assistent wordt tegenwoordig ook geacht zich bezig te houden met zaken als corporate governance, HR en communicatie. Als zodanig ben je meer een “sparring partner” die soms ook zelfs de manager moet vervangen. ‘Het nieuwe werken’ werkt dit mede in de hand. Steeds meer bedrijven nemen afscheid van strikt hiërarchische structuren om te gaan werken in multidisciplinaire teams waarin ieder zijn eigen specialisatie inbrengt en eigen verantwoordelijkheden heeft. In zo’n platte structuur is er behoefte aan een “facilitator” en verbinder.  Iemand die ondersteunende werkzaamheden uitvoert maar daarnaast ook projecten en werkzaamheden plant, toezicht houdt op deadlines en (strategisch) meedenkt. Je brengt de specialisten en werkzaamheden samen en zorgt dat zij verder komen. Als zodanig is de moderne secretaresse dus veel meer inhoudelijk betrokken.

Van fte naar kosten
Bedrijven richten hun overhead anders in. Ze willen zo min mogelijk fte’s op de loonlijst. Bedrijven willen hun medewerkers flexibel kunnen inzetten. Ondersteunende diensten die niet direct betrokken zijn bij het primaire proces willen ze zoveel mogelijk omzetten van fte naar kosten. In die trend past ook het afnemen van secretariële en ondersteunende diensten in plaats van een assistent in dienst hebben. De assistant op afstand is de toekomst.

Het WiltKracht-effect; het gemak van de secretaresse van toen met de techniek en kennis van nu.
In plaats van iemand die aan zijn of haar bureau staat, heeft “de manager” iemand die op afstand de werkzaamheden oppakt en verzorgt. Zo’n assistent werkt soms voor drie of vier opdrachtgevers tegelijk, hetzij binnen hetzelfde bedrijf, hetzij voor verschillende organisaties. Verwerkersovereenkomsten zorgen ervoor dat gevoelige (bedrijfs)informatie geheim blijft.

CONTACTKRACHTEN

 

 

Samen sterk

Vaste samenwerkingspartners met bijzondere expertise die relevant is voor de klanten van WiltKracht. Deze partnerbedrijven stellen ons in staat u een vollediger pakket aan te kunnen bieden indien dat nodig is. WiltKracht heeft goede afspraken en korte lijnen met deze bedrijven. Wij berekenen eventuele extra kosten één-op-één door, na overleg met u. Wij coördineren dat het gewenste product of dienst op tijd en goed wordt geleverd. 

 • werkplek in de cloud – Gerard de Bresser van WerkplekCloud
 • zakelijke reizen – Danique Pater van Your Travel
 • social media specialist – Jeroen Veen van Bourgeoiscultuur
 • wordpress websites – Niels van Eck van Sivusto
 • drukwerk – Roelof Linde van Indrukmaken
 • grafische vormgeving – Niels Hofmeijer en Matthias van der Meer van Brand95
 • fotografie – Esther Hardon
 • gecertificeerd vertrouwenspersoon – Mariska Groot Obbink
 • ondernemersrecht – mr. Dina van Linge van Van Linge & Tillema Notarissen
 • accountancy en HRM – Jan Mulderij van Mulderij & Partners
 • coördinatie en dagvoorzitterschap – Esther Aarse