Feestelijke laatste werkdag voor Hilda Slot in De Compaen

08-05-2020

Vrijdag 8 mei is de laatste werkdag van de 66-jarige Hilda; de volgende dag bereikt zij haar officiële pensioendatum. Oorspronkelijk was het idee om een traditioneel pensioenfeestje te houden, maar corona gooide roet in het eten. Haar collega’s wilden de dag niet zo maar voorbij laten gaan en zorgden voor een feestelijke (coronaproof) laatste werkdag voor hun vrolijke Hilda.  

Haar collega’s zorgen dat Hilda de hele dag in het zonnetje staat. ’s Morgens vroeg wordt de rode loper voor haar uitgelegd en haar werkplek mooi versierd. Gedurende de hele dag volgt een (strak geplande) reeks korte bezoekjes van mensen die Hilda het beste toe komen wensen met cadeaus, kaartjes, bloemen, gebak en een gedicht. Tot laat in de dag hebben collega’s Nienke en Daphne de dag geregisseerd. Overal is aan gedacht. Zelfs een persoonlijke videoboodschap van Tamboer-directeur Pieter Bas Rebers is geregeld. Eén van haar leerlingen uit de kleuterklas bracht persoonlijk de lunch en sprak haar warme woorden toe. Ewout Klok loofde Hilda voor haar enorme betrokkenheid, loyaliteit en altijd vriendelijke gekwebbel. Ewout weet het zeker, en spreekt mede namens Roelof Linde en Daphne van der Wilt uit: “WiltKracht en De Compaen gaan Hilda missen! Gelukkig weten we dat we je overal tegen zullen blijven komen, actief als Hilda is.

Hilda is een échte Hoogeveense, geboren op 9 januari 1954. Van 1972 tot 1985 is Hilda werkzaam in het kleuteronderwijs, o.a. op de Juliana van Stolbergschool en De Wiekslag. Hilda heeft een pauze in haar werkzame bestaan in de jaren dat de kinderen komen en gaat in 1987 weer (parttime) aan de slag in de lokale retail. Velen kennen haar (in chronologische volgorde) van Trekpleister Chique, Parfumerie Petstra, Eva Fashion, Patent Woman en Palet Woondecor. Vanaf 2015 is ze werkzaam als receptioniste in het bedrijfsverzamelgebouw De Compaen. In het begin voor de initiatiefnemers, toen voor exploitant Roelof Linde en vanaf 2018 voor WiltKracht. Als vrijwilliger is ze ook nog actief voor de kerk, VVD Hoogeveen en de Vrienden van de Tamboer.

Deel:
Nieuwsoverzicht